Здравеопазването в България е изправено пред катастрофа

Това заяви за вестник „НИЕ“ народният представител от Враца Николай Иванов, според когото са нужни кардинални реформи в сектор здравеопазване, които от „БСП за България“ ще предложат
Видин ->

Елка Георгиева, председателка на Жени ГЕРБ – Видин: Жените във Видинско са борбени, активни, искащи да работят и да допринасят за обществото

Видин ->

Празник на хляба във Видин

Изложба на ритуални хлябове, работилница за месене на хляб и презентация за обредните хлябове представиха в БиблиоПощата
Видин ->

Ирена Анастасова, народен представител от групата на „БСП за България“ и член на парламентарната комисия по образование: Образованието не е стока!

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Областният управител на Видин приветства новоизбраните общински съветници и кметове в община Димово

На първото тържествено заседание положиха клетва 13 общински съветници, кметът на община Димово Лозан Лозанов и петима кметове на кметства
Новоизбраният Общински съвет в Димово се събра на първото си заседание вчера, 9 ноември. В присъствието на областния управител на Видин Момчил Станков, положиха клетва и подписаха клетвени декларации 13 общински съветници, избраният за втори мандат кмет на община Димово – Лозан Лозанов, както и петима кметове на кметства в общината: Венелин Атанасов - на с. Арчар,  Мария Лозанова – на с. Воднянци, Митко Николов – на с. Извор, Мариян Антонов – на с. Карбинци, Павлинка Ковачева – на с. Медовница, Иван Иванов – на с. Орешец. Предстои провеждането на избори за кмет на димовското с. Септемврийци.  
 „Партийните пристрастия приключиха в изборния ден. Бъдете единни.  Спазвайте закона и ще имате моята подкрепа”, заяви областният управител на Видин в обръщението си към представителите на местното самоуправление в Димово. 
Успешна работа на новите общински съветници и кметове пожела и народният представител Владимир Тошев, който присъства на тържественото заседание заедно с колегата си Станислав Анастасов. Г-н Тошев сподели, че е развълнуван от възможността да присъства на тържествената сесия в своята родна община и обеща пълната си подкрепа за развитието на всяко населено място на територията й.  
„Аз съм обнадежден за следващите четири години”, каза Владимир Тошев, като изрази увереност, че кметовете и местният парламент ще продължат да работят мъдро и да  надграждат постигнатите резултати в предишния мандат. Народният представител призова активно да се работи по националните и европейски програми и да се стабилизира бюджета, за да се привлекат повече хора в активна възраст към живота в населените места на община Димово. 
По традиция изборът на председател на Общинския съвет беше проведен под ръководството на най-възрастния измежду общинските съветници - Добромир Тодоров. Той получи доверието на мнозинството общински съветници да председателства местния парламент и през целия 4-годишен мандат.