Спортен празник във Видин събра над 200 участници

Видин ->

Николай Андреев, председател на СГЕРБ във Видин: Авторитетът на България, като лидер на Балканите, бе доказан по един безспорен начин

Видин ->

Водна война и сладолед в лагера на The Bridge

Видин ->

Русенският университет е най-доброто висше училище извън София

РУ получи много висока оценка на институционалната си акредитация от Националната агенция за оценяване и акредитация
България ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Областният управител на Видин приветства новоизбраните общински съветници и кметове в община Димово

На първото тържествено заседание положиха клетва 13 общински съветници, кметът на община Димово Лозан Лозанов и петима кметове на кметства
Новоизбраният Общински съвет в Димово се събра на първото си заседание вчера, 9 ноември. В присъствието на областния управител на Видин Момчил Станков, положиха клетва и подписаха клетвени декларации 13 общински съветници, избраният за втори мандат кмет на община Димово – Лозан Лозанов, както и петима кметове на кметства в общината: Венелин Атанасов - на с. Арчар,  Мария Лозанова – на с. Воднянци, Митко Николов – на с. Извор, Мариян Антонов – на с. Карбинци, Павлинка Ковачева – на с. Медовница, Иван Иванов – на с. Орешец. Предстои провеждането на избори за кмет на димовското с. Септемврийци.  
 „Партийните пристрастия приключиха в изборния ден. Бъдете единни.  Спазвайте закона и ще имате моята подкрепа”, заяви областният управител на Видин в обръщението си към представителите на местното самоуправление в Димово. 
Успешна работа на новите общински съветници и кметове пожела и народният представител Владимир Тошев, който присъства на тържественото заседание заедно с колегата си Станислав Анастасов. Г-н Тошев сподели, че е развълнуван от възможността да присъства на тържествената сесия в своята родна община и обеща пълната си подкрепа за развитието на всяко населено място на територията й.  
„Аз съм обнадежден за следващите четири години”, каза Владимир Тошев, като изрази увереност, че кметовете и местният парламент ще продължат да работят мъдро и да  надграждат постигнатите резултати в предишния мандат. Народният представител призова активно да се работи по националните и европейски програми и да се стабилизира бюджета, за да се привлекат повече хора в активна възраст към живота в населените места на община Димово. 
По традиция изборът на председател на Общинския съвет беше проведен под ръководството на най-възрастния измежду общинските съветници - Добромир Тодоров. Той получи доверието на мнозинството общински съветници да председателства местния парламент и през целия 4-годишен мандат.