Въвеждат се превантивни мерки във връзка с усложнената епизоотична обстановка

България ->

Новоселяни се стягат за събор

Видин ->

Община Видин подготви терен за скейтборд площадка в Крайдунавския парк

Видин ->

Поредна жертва взе път Е79

При тежък пътен инцидент един е загинал, двама са ранени
Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Първо заседание на Общински съвет – Ружинци

  На 10 ноември в Ружинци положиха клетва и подписаха клетвени декларации за встъпване в длъжност 11 общински съветници, новоизбраният кмет на общината - Александър Александров, както и кметовете на 8 кметства: на с. Бело поле - Васко Иванов, на с. Гюргич - Иван Петков, на с. Динково - Георги Дончев, на с. Дражинци - Велизар Кирилов, на с. Дреновец - Надя Иванова, на с. Плешивец - Тодор Тодоров, на с. Тополовец - Сашко Здравков и на с. Черно поле - Тодоро Тодоров. 
На тържественото заседание присъстваха народният представител Владимир Тошев и областният управител на Видин Момчил Станков. 
„Аз съм историк. От миналото се уча, но гледам към бъдещето. Бъдещето на нашата община трябва да бъде променено”, заяви новият кмет на община Ружинци.  Александър Александров подчерта, че ще работи съвместно с общинските съветници и кметовете на кметствата. „Трябва единодушно да вземаме справедливи и добри решения за хората, за да вървим напред”, бе категоричен Александров. Новият кмет прие от своя предшественик Венцислав Ванков символичните атрибути на властта - кметската огърлица, ключа и печата на община Ружинци. 
Областният управител поздрави новоизбраните представители на местното самоуправление в Ружинци, като им пожела здраве и мъдрост през новия мандат. „Предизборните страсти приключиха в изборния ден. Не забравяйте, че зад вас стоят стотици гласоподаватели, които са ви делегирали задължения и отговорности”, напомни Момчил Станков. 
„През следващите четири години ви очаква усилена и напрегната работа. Бъдете мъдри и всеотдайни. На вас разчитат хората, които в  този ден са препълнили залата на Общинския съвет. Оттук нататък те ще контролират вашите действия”, каза народният представител Владимир Тошев. Той изрази увереност, че новия кмет ще управлява общината така, че да няма разделение между хората по партийна, етническа или социална  принадлежност. „Това е единственият  начин да успеем да бъдем достойни граждани”, подчерта Тошев, като увери присъстващите в своята пълна подкрепа.     
Подкрепата на общинските съветници да ръководи работата им през новия мандат получи Димитринка Гергова. Нейната единствена номинация бе потвърдена на проведения избор за председател на Общински съвет-Ружинци.   
Отец Рафаил Александров отслужи водосвет и благослови пътя на новите избраници на местната власт в Ружинци. „Надявам се на бъдеща ползотворна дейност с новия кмет и общинските съветници, за да можем да запазим нашите храмове и християнските традиции, които са ни съхранили като народ”, отбеляза в словото си архиерейският наместник на Белоградчишка духовна околия.