Община Видин започна третирането срещу комари

Видин ->

Фокусът на общинското ръководство продължава да бъде подобряването на жизнената среда във Видин

Видин ->

Генади Велков: Явно някой има интерес нищо ново да не се създава с участието на СДС

Това коментира за вестник „НИЕ“ председателят на СДС – Видин по повод събитията, случили се преди дни на Националния съвет на партията
Видин ->

Николай Ненчев е кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на община Макреш, област Видин

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Областният управител на Видин връчи кметската огърлица на кмета на община Кула

  „Бъдете здрав и все така мъдър кмет”, пожела на Владимир Владимиров областният управител на Видин Момчил Станков. На областния управител се падна  честта символично да предаде кметската огърлица на избрания за втори мандат кмет на община Кула, който на 10 ноември тържествено положи клетва и встъпи официално в длъжност.   
„През следващите четири години отново ще се стремя да бъда кмет на всички граждани на общината, независимо от тяхната партийна принадлежност. Нека всички заедно да работим, за да можем да направим нашата община по- уютна, по-красива и по-желано място за всички нас и за нашите гости”, призова Владимиров.  
„Работете в единство за благото на общината. Ще подкрепя всяко ваше законосъобразно и ползотворно решение”, подчерта Момчил Станков в обръщението си към Общински съвет – Кула, който за първи път заседава в новия си състав. 
На тържественото заседание положиха клетва 11 общински съветници и кметовете на още четири кметства: Гошо Найденов – на с. Големаново, Николай Николов – на с. Старопатица, Румен Предов – на с. Тополовец и Валентин Вътов – на с. Цар Петрово.  
 „В предишния четиригодишен мандат видяхме един кмет, който заедно със своята администрация показа, че може да работи добре и в полза на хората. Надявам се, с общи усилия това развитие напред да го потвърдим и да го засилим. Предстои ни още много работа както за град Кула, така и за всяко населено място”, заяви от трибуната на Общинския съвет народният представител Владимир Тошев. Той обяви категоричната си подкрепа за общинското управление в Кула и обеща съдействие за реализацията на национални и европейски програми на територията на общината.
През следващите четири години работата на Общински съвет-Кула  ще ръководи Димитър Цанков. Той беше единственият кандидат, предложен и одобрен с тайно гласуване на проведения избор за председател на местния парламент. В първото си изявление Димитър Цанков призова колегите си общински съветници, независимо от политическата сила, която представляват, да бъдат конструктивни, градивни и да защитават позициите, които са им гласували избирателите. 
Представителите на местната власт в Кула получиха благословението на Видинския митрополит Дометиан. От името на Негово Високопреосвещенство,  архиерейският наместник на Кулска духовна околия отец Гервасий отслужи водосвет за здраве и успех през новия мандат.