Фокусът на общинското ръководство продължава да бъде подобряването на жизнената среда във Видин

Видин ->

Директорът на ОДМВР – Враца старши комисар Янко Янколов проведе днес среща с кмета на Враца Калин Каменов

Враца ->

Генади Велков: Явно някой има интерес нищо ново да не се създава с участието на СДС

Това коментира за вестник „НИЕ“ председателят на СДС – Видин по повод събитията, случили се преди дни на Националния съвет на партията
Видин ->

Николай Ненчев е кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на община Макреш, област Видин

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Областният управител на Видин проведе тържествените заседания на новоизбраните общинските съвети в Ново село, Брегово и Грамада

На 11 ноември областният управител на Видин Момчил Станков проведе тържествените заседания на новообразуваните след местни избори - 2015 г. общински съвети в Ново село, Брегово и Грамада. 
В община Ново село положиха клетва 11 общински съветници, кметът на общината Георги Стоенелов, който започва своя втори мандат, и четирима кметове на кметства: Гинко Петров – на с. Винарово, Виктор Флоров – на с. Неговановци, Мая Иванова – на с. Флорентин и Огнян Георгиев – на с. 

Ясен. Заедно с кмета на Ново село втори мандат ще ръководи Общинския съевет Георги Керанов. Неговата кандидатура беше предпочетената в 
проведения избор за председател на местния парламент.
 
 
 
Общинският съвет в Брегово също гласува доверие на досегашния си председател – д-р Цветан Топчиев. Преди да го изберат с тайно гласуване, 13-те членове на местния парламент положиха клетва на тържественото заседание, водено от областния управител Момчил Станков. Под клетва Милчо Лалов пое за пети път управлението на община Брегово. Официално встъпиха в длъжност и осемте кметове на кметства: Боян Гаврилов – на с. Балей, Валентина Иванова – на с. Връв, Любослав Ангелов – на с. Гъмзово, Людмил Якимов – на с. Делейна, Йовко Георгиев – на с. Косово, Красимир Георгиев – на с. Куделин и Илиян Бърсанов – на с. Ракитница. 
На 11 ноември започна първия си мандат кметът на община Грамада Милчо Башев. Нов председател беше избран и на Общинския съвет по време на първото му заседание вчера. Дейността му през следващите 4 години ще ръководи Огнян Георгиев. В състава на местния законодателен орган влизат 11 общински съветници. Заедно с тях и кмета на Грамада положи клетва и единственият кмет на кметство в общината – Маргарита Велкова – на с. Тошевци.    
Областният управител на Видин апелира към новоизбраните представители на местното самоуправление да работят в единство, спазвайки закона и волята на хората, които са ги избрали. „При тези условия можете да разчитате на моята подкрепа като областен управител”, заяви Момчил Станков.
Гост на учредителните заседания на общинските съвети в Ново село и Грамада бе народният представител Владимир Тошев. „Нека интересът на гражданите бъде ръководният принцип във вашата работа. Управлявайте мъдро”, пожела Тошев и увери, че е готов ежедневно и активно да подкрепя дейности и проекти, които ще допринесат за подобряването на живота във всяко населено място. 
В Брегово тържественото заседание на Общинския съвет уважи народният представител Филип Попов. Той пожела на местната власт да провежда активна социална политика и да работи за повече справедливост и солидарност в обществото.