Община Видин в готовност за асфалтиране на междублокови пространства в шест жилищни комплекса

Видин ->

БСП – Видин изразява силно притеснение от заявеното намерение за смяна на борда на директорите на МБАЛ „Св. Петка“ във Видин

Видин ->

Актьори и детска публика заедно подреждат объркани приказки в новия спектакъл на Драматичен театър - Видин

Видин ->

Близо 80% от потребителите в Северна България не биха купували бутилирана вода, ако тя е преработена

България ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Кметът на Видин Огнян Ценков приветства ветераните от войните

Кметът на oбщина Видин Огнян Ценков се отзова на поканата да присъства на отчетно-изборната конференция на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните, която се проведе в залата на Общинския съвет. Той поздрави и разговаря лично с всеки от присъстващите.

В приветствието си, което поднесе в началото на събитието, Ценков отбеляза, че като кмет на общината и като човек уважава дълбоко тези истински българи заради родолюбието, което носят в себе си и за техните достойни дела в защита на Отечеството. „Без хора, които са готови да бранят самоотвержено своята държава и своя народ, България не би могла да просъществува. Затова обществото има дълг към своите ветерани от войните, които заслужават да бъдат поставени на висок пиедестал и да бъдат сочени за пример на поколенията. Каквито и привилегии да се предоставят на такива достойни наши съграждани, те не могат да компенсират отдаденото с истинска доблест в името на Родината ни“, заяви видинският кмет. И пожела успешна работа на конференцията, а на ветераните – дълги години здраве и жизненост, бодър дух и надежда за бъдещето на България!

Отчетен доклад за дейността на Областния съвет във Видин изнесе неговият секретар Василка Карова. Гости на отчетно-изборната конференция бяха заместник-председателят и главен секретар на Съюза на ветераните от войните на България о.з. кап. I ранг Марин Петков, представители на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и др.

Общинска пресслужба