Крепостта „Баба Вида“ спечели в категорията „Изборът на българите“

Видин ->

Рисунка на 8-годишната видинлийка Йоанна Радулова зае второ място в конкурса „С очите си видях бедата”

Видин ->

Ледената пързалка във Враца посрещна първите любители на кънките

Враца ->

Започва асфалтиране на улици във Видин

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Въвеждат нови технологии за дезинсекция в Монтана

Най-ново поколение техника за унищожаване на комари, бълхи, кърлежи и хлебарки се въвежда в Монтана, съобщи кметът Златко Живков на съвместна пресконференция с д-р  Даниела Караилиева, управителка на фирмата, с която Общината е сключила годишен договор за дезинфекция на града. Около 600 декара са парковите площи в него. Освен тях с химикали ще бъдат напръскани тротоарите и зелените алеи около улиците в Монтана.

„Досега времето беше нестабилно и не можехме да започнем работа“, заяви д-р Караилиева и уточни, че от тази вечер ще започне обработването на терените, ако не вали.

Заради мощната нова техника, която се използва, разпръскването на химикалите ще става след 22 часа. Автоматизираното устройство е монтирано върху високопроходим джип. С едно зареждане на резервоарите може да се обработят 300 декара площи. Периметърът на разпръскването стига ширина от 40 метра и височина от 30 метра. Машината създава и електростатичен заряд 75 пъти по-силен от земното притегляне. Това дава възможност за по-ефикасно прилепване на препарата към повърхностите.