Здравеопазването в България е изправено пред катастрофа

Това заяви за вестник „НИЕ“ народният представител от Враца Николай Иванов, според когото са нужни кардинални реформи в сектор здравеопазване, които от „БСП за България“ ще предложат
Видин ->

Елка Георгиева, председателка на Жени ГЕРБ – Видин: Жените във Видинско са борбени, активни, искащи да работят и да допринасят за обществото

Видин ->

Празник на хляба във Видин

Изложба на ритуални хлябове, работилница за месене на хляб и презентация за обредните хлябове представиха в БиблиоПощата
Видин ->

Ирена Анастасова, народен представител от групата на „БСП за България“ и член на парламентарната комисия по образование: Образованието не е стока!

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Работна среща за Ралиспринт „Вида 2017“

Работна среща, във връзка с провеждането на Ралиспринт „Вида-2017“, се е провела днес (19 юни) в Община Видин. От общинската пресслужба съобщиха, че срещата е била насрочена от Организационен комитет под председателството на кмета на община Видин Огнян Ценков, във връзка с предстоящото на 1 и 2 юли автомобилно състезание. Ралиспринт „Вида 2017“ – III-ти кръг от Националния шампионат, се организира от Българска федерация по автомобилен спорт, Община Видин и АСК „Жико Моторспорт“.
На срещата са присъствали представители на ОДМВР – Видин, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Областно пътно управление, Център за спешна медицинска помощ и Община Грамада. Целта е била да се обсъди програмата на спортното събитие и да се уточнят детайли във връзка с неговото реализиране.
Огнян Ценков е призовал всички присъстващи да изпълняват стриктно своите преки задължения и отговорности, за да бъде обезпечено безопасното провеждане на състезанието. Иван Иванов, председател на АСК „Жико Моторспорт“, е отбелязал, че сигурността на трасето е най-важният приоритет и тя ще бъде гарантирана. На разположение ще са две линейки и екипи на Спешния център, е станало ясно на срещата.
За разлика от миналата година, сега стартът на ралиспринта ще бъде даден от паркинга при сградата на Община Видин. „Няма да има пропускане на автомобили на площад „Бдинци“, както се е случвало преди. И поради обстоятелството, че площадът се нуждае от ремонт, както и заради отрицателните реакции на видински граждани миналата година, когато автомобилите бяха оставили следи от гуми върху настилката и се наложи Общината да ги премахне“, е обяснил кметът Ценков.
Директор на състезанието е Румен Манолов. Щабът на ралито ще се помещава в сградата на Община Видин и ще започне работа в 8.00 ч. на 1 юли. Церемониалният старт на автомобилното състезание ще бъде даден в 19.00 ч. в съботния ден.