Крепостта „Баба Вида“ ще оживее в мартеница на видинския площад

Видин ->

Правителството не се нуждае от подтикване за изграждане на магистрален път, защото и в момента се работи активно

Това заявява за в. „НИЕ“ видинският народен представител от ГЕРБ Владимир Тошев, който коментира още темата за Истанбулската конвенция и ситуацията в здравеопазването в област Видин
Видин ->

Община Видин отбеляза 145 години от гибелта на Апостола

Видин ->

22-годишен и двама непълнолетни от Бело поле са задържани за грабеж от дома на възрастна жена в селото

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

28 000 лв. са взели телефонни измамници в Монтана

28 000 лв. са взели телефонни измамници в Монтана в рамките на около седмица от две възрастни монтанчанки, съобщиха от Областна дирекция на МВР – Монтана.
На 7 август в Районно управление – Монтана (РУ) 81-годишна жителка на областния град е съобщила, че на 3 август около 15:00 ч., след предварителна уговорка по телефона, от терасата на дома си е хвърлила сумата от 3 000 лв., поставени в полиетиленов плик. Жената е заявила, че сумата е поискана от мъж, представил се като инспектор Иванов от полицията, който поискал от нея да съдейства за залавянето на телефонни измамници.
Същият ден 67-годишна жена от областния град заявила, че на 7 август около 12:00 ч., след предварителна уговорка по телефона, е оставила до контейнери за битови отпадъци в района на Руския пазар в гр. Монтана сумата от 25 000 лв., поставени в полиетиленов плик. Сумата отново била поискана от мъж, представил се като инспектор Иванов от полицията, който поискал съдействие за залавянето на телефонни измамници.
И по двата случая са образувани досъдебни производства срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК в РУ – Монтана.