Здравеопазването в България е изправено пред катастрофа

Това заяви за вестник „НИЕ“ народният представител от Враца Николай Иванов, според когото са нужни кардинални реформи в сектор здравеопазване, които от „БСП за България“ ще предложат
Видин ->

Елка Георгиева, председателка на Жени ГЕРБ – Видин: Жените във Видинско са борбени, активни, искащи да работят и да допринасят за обществото

Видин ->

Празник на хляба във Видин

Изложба на ритуални хлябове, работилница за месене на хляб и презентация за обредните хлябове представиха в БиблиоПощата
Видин ->

Ирена Анастасова, народен представител от групата на „БСП за България“ и член на парламентарната комисия по образование: Образованието не е стока!

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Кредитите на Монтана от ФЛАГ стават 3,2 млн. лв.  

Община Монтана ще кандидатства за дългосрочен кредит от фонд ФЛАГ в размер на 1 милион 470 хиляди лева. Средствата са предназначени за оборотно финансиране на дейностите по проект „Обновяване на паркове, зелени пространства и улици" по Оперативна програма „Региони в растеж". Срокът на договора за изплащане на кредита е до декември 2018 година, съобщиха от общинската администрация.
По този проект в Монтана се изпълнява реконструкцията на четирите парка: „Огоста", „Монтанензиум", Централна градска градина, „Калето" и булевардната алея „Хаджи Димитър".  
Искането на кредита е внесено за обсъждане от Общинския съвет утре, 14 септември.
От общинската администрация уточняват, че това е четвъртият кредит на Община Монтана от Фонда за органите на местно самоуправление в България – ФЛАГ.  С други два дългосрочни договора се финансират оборотно проекти по програмите за трансгранично сътрудничество общо за 915 хиляди лева и  „Развитие на човешките ресурси" общо за 623 500 лева. Те също трябва да бъдат възстановени до края на 2018 година.
На заседанието на Общинския съвет утре, 14 септември, е внесена докладна записка за краткосрочен кредит от ФЛАГ в  размер на 114 хиляди лева. Средствата са необходими за дейности по проекта, който изпълнява Община Монтана по Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Той е на стойност 2 милиона и 200 хиляди лева, от тях 334 хиляди лева е съфинансирането на Общината. Проектът е насочен към реализиране на комплексен подход за социално включване на ромите в община Монтана, конкретно в двата квартала „Кошарник" и „Огоста", както и в селата Габровница, Вирове и Безденица.
В кв. „Кошарник" вече е построена нова сграда на ЦДГ№ 8 „Пролет" за 4 групи. В съседство до нея е изграден Здравно-консултативен център. До края на есента двете сгради трябва да бъдат напълно оборудвани и открити, съобщиха още от Общината.