Кметът на Видин връчи отличия на състезатели и треньори на клуб по кану-каяк „Ванто“

Видин ->

Във Враца откриха паметен знак за жертвите от наводнението на 1 май 1966 г.

Враца ->

Община Видин отбеляза с тържествена церемония Деня на независимостта

Видин ->

Огнян Ценков: Всички дейности по проекта за централната пешеходна зона са в график

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Община Монтана инвестира 351 хил. лв. тази година в болница „Д-р Стамен Илиев"

Първата част апаратура за болницата в Монтана, в рамките на проекта за превенция на демографския срив в транс-граничния регион със сръбската община Пирот, вече е доставена, съобщи кметът Златко Живков. Двете общини изпълняват общ европейски проект на стойност 450 500 евро, които ще бъдат инвестирани за подобряване на условията и качеството на здравеопазването, както и за обучения по семейно планиране, детско и майчино здравеопазване, изграждане на родителски умения и здравословен начин на живот.

Първата част от доставката за болницата в Монтана е апарат за изкуствена вентилация-респиратор, имунологичен анализатор и 8 инфузионни помпи. До края на седмицата ще пристигне останалата част от апаратурата – инкубатор за интензивни грижи, пациентски монитор и ехокардиограф. Общата стойност на оборудването е 140 853 евро.

Също през тази година с решения на Общинския съвет в Монтана са осигурени средства в два транша за закупуване на апаратура за многопрофилна болница „Д-р Стамен Илиев", припомни кметът Живков. С тях са закупени съвременен мобилен рентгенов апарат и операционна маса за отделението по ортопедия и травматология.

“Това създава идеални условия за работа, щадяща за пациента и по-прецизна за лекаря”, заяви д-р Тодор Тодоров – изпълнителен директор на болницата. Той благодари на кмета Живков за направеното в сферата на здравеопазването през последните години.