Кметът на Видин връчи отличия на състезатели и треньори на клуб по кану-каяк „Ванто“

Видин ->

Във Враца откриха паметен знак за жертвите от наводнението на 1 май 1966 г.

Враца ->

Община Видин отбеляза с тържествена церемония Деня на независимостта

Видин ->

Огнян Ценков: Всички дейности по проекта за централната пешеходна зона са в график

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Облагородява се пространството от Речна гара до Колодрума

Продължават дейностите за рехабилитация на пристанищната инфраструктура, обслужващата корабните места в участъка от Речната гара до Колодрума на пристанищен терминал Видин – център. Миналата година беше изграден предпазен метален парапет, с дължина 730 метра – дейностите, които се извършват в момента, се явяват продължение на това. Общо около 270 000 лв. ще бъдат инвестирани в доизграждане на инфраструктурата, както и в облагородяване на градската среда.

Предвидените дейности включват изграждане на електрическа мрежа ниско напрежение с трасе от трафопоста сграда оперативна до короната на кейовата стена, с изводи до корабни места от номер 1 до номер 5 и предвиден резерв още 5 извода до електрически табла, разположени на кейовата стена. Ще бъде изградена и тротоарна настилка по протежение на изпълнения метален парапет в участъка от Речна гара до Колодрума; в тази част ще бъдат изградени и осем площадки за отдих, оборудвани с пейки, както и с кошчета за отпадъци. Фирмата, избрана за изпълнител на предвидените СМР, е започнала работа на 5 септември и, съгласно договора, трябва да приключи изпълнението на обекта до 16 октомври.

Осъществявания в момента проект е естествено продължение на инвестиционната инициатива на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ за стабилизиране на наклонената кейова стена на пристанището, което беше направено през 2015 година.