Спортен празник във Видин събра над 200 участници

Видин ->

Николай Андреев, председател на СГЕРБ във Видин: Авторитетът на България, като лидер на Балканите, бе доказан по един безспорен начин

Видин ->

Водна война и сладолед в лагера на The Bridge

Видин ->

Русенският университет е най-доброто висше училище извън София

РУ получи много висока оценка на институционалната си акредитация от Националната агенция за оценяване и акредитация
България ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Близо 2 тона нелегален алкохол иззети при операция в село Гюргич

Почти два тона алкохол, без документи за произход и платен акциз, са иззели вчера (9 ноември) полицаи и митничари. От Областната дирекция на МВР – Видин (ОДМВР) съобщиха, че нередовната акцизна стока била открита в хода на проведена специализирана операция в село Гюргич, общ. Ружинци. В проверките са участвали служители на Районно управление – Белоградчик, сектор „Противодействие на икономическата престъпност” в ОДМВР – Видин и сектор „Оперативен контрол” в отдел „Митническо разузнаване и разследване” при Митница Лом.
Етилов алкохол - с цвят и мирис наподобяващ ракия, с неясно качество, без документи за произход и платен акциз, униформените открили на два адреса в селото. От единия имот иззели 532 литра, от другия - 1436 литра. Алкохолът бил съхраняван в пластмасови съдове – бидони, туби, бутилки и дамаджани. Взети са проби за лабораторен анализ. Дължимият акциз на задържаните количества възлиза на 11 000 лева, по данни на експерти. Случаите са поети по компетентност от Митница Лом, взето е отношение по Закона за акцизите и данъчните складове.