Видин се включи в Похода за свобода в подкрепа на борбата с трафика на хора

Видин ->

Кметът на Видин с награда за принос към опазване и популяризиране на културното наследство

Видин ->

Видински деца се включиха в Седмицата на програмирането

Видин ->

Пътуващата изложба „16 фотоесета „Другото лице на воините ни“

Откриването ще бъде на 22 октомври от 17:00 часа в музей „Кръстата казарма“. Изложбата е част от Националния календар посветен на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея
Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Близо 2 тона нелегален алкохол иззети при операция в село Гюргич

Почти два тона алкохол, без документи за произход и платен акциз, са иззели вчера (9 ноември) полицаи и митничари. От Областната дирекция на МВР – Видин (ОДМВР) съобщиха, че нередовната акцизна стока била открита в хода на проведена специализирана операция в село Гюргич, общ. Ружинци. В проверките са участвали служители на Районно управление – Белоградчик, сектор „Противодействие на икономическата престъпност” в ОДМВР – Видин и сектор „Оперативен контрол” в отдел „Митническо разузнаване и разследване” при Митница Лом.
Етилов алкохол - с цвят и мирис наподобяващ ракия, с неясно качество, без документи за произход и платен акциз, униформените открили на два адреса в селото. От единия имот иззели 532 литра, от другия - 1436 литра. Алкохолът бил съхраняван в пластмасови съдове – бидони, туби, бутилки и дамаджани. Взети са проби за лабораторен анализ. Дължимият акциз на задържаните количества възлиза на 11 000 лева, по данни на експерти. Случаите са поети по компетентност от Митница Лом, взето е отношение по Закона за акцизите и данъчните складове.