В памет на дядо Дометиан

Видин ->

Новата система за контрол на скоростта, засичаща няколко нарушители наведнъж, работи във Видин от 12 март

Видин ->

6 месеца от блажената кончина на приснопаметния Видински митрополит Дометиан

Видин ->

Кметът на община Видин Огнян Ценков присъства на тренировката на децата от спорното училище за социална интеграция на Фондация „Реал Мадрид“

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Близо 2 тона нелегален алкохол иззети при операция в село Гюргич

Почти два тона алкохол, без документи за произход и платен акциз, са иззели вчера (9 ноември) полицаи и митничари. От Областната дирекция на МВР – Видин (ОДМВР) съобщиха, че нередовната акцизна стока била открита в хода на проведена специализирана операция в село Гюргич, общ. Ружинци. В проверките са участвали служители на Районно управление – Белоградчик, сектор „Противодействие на икономическата престъпност” в ОДМВР – Видин и сектор „Оперативен контрол” в отдел „Митническо разузнаване и разследване” при Митница Лом.
Етилов алкохол - с цвят и мирис наподобяващ ракия, с неясно качество, без документи за произход и платен акциз, униформените открили на два адреса в селото. От единия имот иззели 532 литра, от другия - 1436 литра. Алкохолът бил съхраняван в пластмасови съдове – бидони, туби, бутилки и дамаджани. Взети са проби за лабораторен анализ. Дължимият акциз на задържаните количества възлиза на 11 000 лева, по данни на експерти. Случаите са поети по компетентност от Митница Лом, взето е отношение по Закона за акцизите и данъчните складове.