Лора и Димитър – спътници и в работата, и в живота

Видин ->

Новият гл. худ. ръководител на АНПТ „Дунав“ Деян Славчев: Ще се опитаме да изградим по-иновативна визия на Ансамбъла

Видин ->

Заловиха мъж, разбил компютърен кабинет на видинско училище

Видин ->

Едночасов протест пред болницата в Белоградчик

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Над 15 хил. литра бира задържаха митничари на Дунав мост 2

30 240 метални кутии с бира задържаха митническите служители от Митница Лом при проверка на влизащ в страната товарен автомобил през ГКПП Дунав Мост 2 – влекачът с полуремарке и полска регистрация е превозвал групажна стока. От Агенция „Митници“ съобщиха, че на 7 ноември служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в Митница Лом селектирали входящия товарен автомобил и при последвалата физическа и документална проверка било установено, че сред превозваните стоки в камиона са 20 палета, съдържащи бира с марка „ARGUS" в 30 240 броя метални кутии /кен/ от по 0,5 литра или общо 15 120 литра бира. Митническите служители констатирали, че стоката се движи в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/, като за бирата не е платен или обезпечен дължимия акциз по ЗАДС и не е била придружена от никакви документи, от които да е видно, че се движи под режим отложено плащане на акциз.
Бирата е задържана в склад на Митница Лом. Взети са контролни проби за анализ и е започнало административнонаказателно производство. Работата по случая продължава.
От Агенция „Митници“ припомниха, че други 30 800 бутилки с над 10 000 литра бира бяха задържани от митническите служители в района на Дунав мост 2 Видин - Калафат през октомври. Тогава пивото, превозвано в нарушение на ЗАДС, бе открито от мобилен митнически екип на Митница Лом в товарен автомобил, пътуващ от Чехия за България.