В памет на дядо Дометиан

Видин ->

Новата система за контрол на скоростта, засичаща няколко нарушители наведнъж, работи във Видин от 12 март

Видин ->

6 месеца от блажената кончина на приснопаметния Видински митрополит Дометиан

Видин ->

Кметът на община Видин Огнян Ценков присъства на тренировката на децата от спорното училище за социална интеграция на Фондация „Реал Мадрид“

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

84-годишна жена от Видин е поредната жертва на телефонна измама

84-годишна видинлийка е станала жертва на телефонна измама по схемата с полицейски сюжет – участие в операция за залавяне на измамници, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Видин. На 11 ноември дъщерята на пострадалата сигнализирала за случая на тел. 112. Ден по-рано, в телефонен разговор, мъж представител се като г-н Димитров от МВР-Видин, успял да убеди възрастната жена да съдейства на служителите на реда. Тя оставила до контейнер за смет платнена торбичка с портмоне, съдържащо 825 лева, венчална халка, златен пръстен, лична карта, дебитна карта и удостоверение за пътуване с намаление по БДЖ.
По случая е образувано досъдебно производство.

От ОДМВР – Видин за пореден път напомнят: никога не давайте пари и ценности, поискани по телефона от хора, представящи се за полицейски служители или други длъжностни лица. Полицията не търси финансово съдействие от граждани при провеждане на операции и задържане на извършители на престъпления. Получите ли телефонно обаждане с подобно искане, незабавно прекъснете връзката, сигнализирайте на тел.112 или в най-близкото поделение на МВР.