СУ „П. Р. Славейков“ – Видин отбеляза своя патрон и Световната седмица на предприемачеството

Видин ->

Пътни полицаи гостуваха на ученици от видинската езикова гимназия

Видин ->

Корнелия Нинова във Видин: Решени сме кардинално да променим модела на управление на страната

Видин ->

„Другото лице на воините ни“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри фотоизложба, посветена на 100-годишнината от края на Първата световна война
България ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Ортопедията в Монтана получи ново оборудване

Община Монтана осигури нова техника за ортопедичното отделение на областната болница „Д-р Стамен Илиев“. Стойността на инвестицията е 65 хиляди лева, отпуснати с решение на Oбщинския съвет. Със средствата са закупени мобилен цифров графичен рентгенов апарат и операционна маса със специални представки за ортопед-травматологична хирургия. Новите придобивки бяха показани днес на журналисти, общински съветници, лекари и медицински специалисти.
„През всичките тези години от 1999 година насам, когато Oбщината е била мажоритарен собственик за разлика от сега, сме се старали да подпомагаме дейността на болницата. 2017 година е бележита в този смисъл защото освен новата апаратура закупена със средства от общинския бюджет, бе осигурена и техника по проект на програмата за трансгранично сътрудничество България - Сърбия“, уточни кметът на община Монтана Златко Живков. Той подчерта, че настоящото управление на болница „Д-р Стамен Илиев“ е едно от най-ефективните за последните 18 години, защото лечебното заведение е от трите в страната без задължения.

През отделението годишно преминават 1500 пациенти като приблизително толкова са и операциите, които се извършват там. На този тип хирургична маса, която се използва за по тежки травми, са извършени 256 операции за периода, уточни главният лекар на отделението д-р Павел Цочев.
„Новата апаратура ще доведе до значително повишаване на качеството на услугите, които предлага болницата за хората от областта“, заяви директорът на лечебното заведение д-р Тодор Тодоров.
Председателят на Общинския съвет в Монтана Иво Иванов дари икона на Божия син на д-р Цочев, а от името на жените общински съветнички, Милена Нончева подари Драцена на сестрите в отделението.