22-годишен и двама непълнолетни от Бело поле са задържани за грабеж от дома на възрастна жена в селото

Видин ->

АПИ: До края на 2020 г. ще бъде изградена съществена част от магистралния път Видин - Ботевград

Видин ->

Стотици жители на Видин на пореден протест за по-добра пътна инфраструктура в Северозапада

Видин ->

Албена Георгиева, областен управител: Туризмът е приоритетен отрасъл за развитието на област Видин

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

В Монтана откриха нова детска градина след 30-годишна пауза

Това се случи благодарение на обединените усилия на чуждестранни, национални и местни правителствени и неправителствени организации.
За събитието, което по-рода си в града не се е случвало от 30 години, пристигнаха Негово превъзходителство посланикът на Конфедерация Швейцария Денис Кнобел, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков и заместник-министърът Зорница Русинова, заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева, ръководителят на програма ЗОВ Ирина Файон и всички народни представители от региона.
„Щастлив съм, че в родния ми град има такава нова детска градина, заяви министър Петков. Радостното е, че тази сграда ще бъде дом за над 100 деца, които наред с игрите да усвояват знание, умения и навици, необходими за следващ етап на образование“, каза още той.
Градината е построена по проекта „Комплексен подход за ромско включване в Община Монтана“, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество по Програма ЗОВ (Здраве и Образование за Всички).
„Общината е ядрото, тя е пилота на колата в този проект, заяви посланик Кнобел в Монтана. Той уточни, че политиката на програмата е не да подпомага само ромите, а да подпомага уязвимите групи, а ромите са част от тях.
От своя страна кметът на Монтана благодари на всички, които са подкрепили проекта и подчерта, че това е една изключително добра крачка по пътя на интеграцията и създаване на по-добри условия за деца от уязвими групи.
В строителството на сградата и оборудването на детското заведение са инвестирани близо 1,2 милиона лв. Над 970 хиляди лева са осигурени от Българско-швейцарската програма за сътрудничество, а останалите са принос на Община Монтана. Общината вложи и около 580 хиляди лева в изграждането на инфраструктура около детската градина и двора й.