Международна музикална академия се провежда във Видин

Видин ->

Община Видин извърши масирана обработка срещу вредители по дърветата

Видин ->

Продължават действията на полицията за предотвратяване на иманярски набези на Рациария

Видин ->

Кметът на Видин посети площадката, където се съхраняват демонтираните при ремонта на пешеходната зона материали

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Доброволците към Община Видин взеха участие в демонстрация по спасяване на пострадали в пътен инцидент

По случай 5 декември - Международен ден на доброволчеството, на полигона на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” (РСПБЗН) във Видин, се проведе обучение на Доброволното формирование за преодоляване и овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях към Община Видин.

Към доброволците и присъстващите на събитието се обърна комисар Станислав Генчев - директор на РСПБЗН - Видин. Той ги поздрави от името на всички служители, като изказа своите най-добри пожелания по случай празника. „Вече 32 години този празник се чества по инициатива на ООН като ден, в който институциите и неправителствените организации, всички граждани изразяваме уважението и благодарността си към доброволците” - каза комисар Генчев. После той връчи поздравителен адрес на Константин Джунински, ръководител на Доброволното формирование.

Секретарят на Община Видин Иванела Андреева също поздрави доброволците и огнеборците: „Да помагаш на другите е една от основните човешки потребности. Доброволчеството е начин на учене, на придобиване на знания и умения през целия живот. Никога не е късно човек да прегърне тази благородна кауза. Община Видин, инициирайки изграждане на доброволно формирование, показа как една институция може да даде своя принос за такава кауза”.

Събитието продължи с урок по спасяване и оказване на първа помощ след пътен инцидент, който се проведе на тренировъчния полигон. Доброволци и пожарникари показаха как се извършват всички действия по спасяване на пострадали хора. Обучението се водеше от главен инспектор Георги Георгиев. Участниците в демонстративното занятие показаха отлични умения за справяне в кризисна ситуация.

Инициативата се организира от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, със съдействието на Община Видин.