СУ „П. Р. Славейков“ – Видин отбеляза своя патрон и Световната седмица на предприемачеството

Видин ->

Пътни полицаи гостуваха на ученици от видинската езикова гимназия

Видин ->

Корнелия Нинова във Видин: Решени сме кардинално да променим модела на управление на страната

Видин ->

„Другото лице на воините ни“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри фотоизложба, посветена на 100-годишнината от края на Първата световна война
България ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Община Димово получи дарение – компютри от Тайван

В края на миналата седмица (1 декември) Община Димово получи дарение от представители на Тайвански търговски център – София*. Дарението е факт благодарение на добрите лични контакти, изградени от народния представител от ГЕРБ Владимир Тошев и бизнесменът Димитър Чукарски. „От доста години поддържаме добри връзки с представители на Тайван. В момента Тайван просперира, над 70% от електрониката в света се произвежда там. С г-н Чукарски бяхме преди няколко години на посещение за една седмица в Тайван, за да почерпим опит от тях. А те, в знак на приятелство и уважение към нас, даряват на Община Димово пет компютъра, тайванско производство, заредени с програми“, обясни народният представител от ГЕРБ Владимир Тошев при официалното връчване на дарението.
Кметът на община Димово Лозан Лозанов посрещна гостите в кабинета си, където подписа договора за дарение с Пати Лин, ръководителка на Тайвански търговски център – София.  Компютри получиха двамата заместник-кметове на общината, Териториален изчислителен център, Център за социални услуги и рехабилитация и Детската градина в Димово. „Благодарим за дарението. С тази техника ще подобрим работата на администрацията“, заяви кметът на Димово.
Той връчи на Пати Лин благодарствено писмо за подаръка, който получи общинската администрация. Лозанов връчи като подарък за дарителите и плакет на Община Димово, който беше приет от Пати Лин с вълнение. За спомен от Община Димово тя си тръгна и със сувенири.
Пати Лин благодари за възможността да дойде в Димово и се извини от името на посланика, който не е могъл да я придружи. „Искам да благодаря и на г-н Тошев, че направи връзката с Община Димово и ни даде възможност да дарим тези тайвански компютри на общинската администрация. Надявам се връзките между България и Тайван да продължат да се развиват така добре и занапред“, сподели Пати Лин.

* Тайвански търговски център – София* е международен клон на Тайванския съвет за развитие на външната търговия. Съветът е най-известната нестопанска тайванска организация за насърчаване на търговията, която се финансира както от правителството, така и от индустриални и търговски организации.