СУ „П. Р. Славейков“ – Видин отбеляза своя патрон и Световната седмица на предприемачеството

Видин ->

Пътни полицаи гостуваха на ученици от видинската езикова гимназия

Видин ->

Корнелия Нинова във Видин: Решени сме кардинално да променим модела на управление на страната

Видин ->

„Другото лице на воините ни“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри фотоизложба, посветена на 100-годишнината от края на Първата световна война
България ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Огнян Ценков подкрепя кауза на Ротари клуб в помощ на талантливи деца

Кметът на общината Огнян Ценков проведе среща с президента на Ротари клуб - Видин Стоян Иванов, по време на която му връчи лично дарение на стойност 500 лв. То е във връзка с проведения благотворителен бал на клуба на 1 декември, който преминава под мотото „Подкрепи таланта“. Тогава Огнян Ценков заявява намерението си да подпомогне каузата. „Членувам в този клуб от 2005 г. Тази година той навърши 20 години от своето чартиране. Заедно сме осъществили много проекти. Един от предстоящите е с много сериозна обществена значимост. Целта е да се помогне на наши талантливи деца, за да могат да доразвият своите дарования и да получат качествено образование“ – заяви той.

Президентът на клуба Стоян Иванов подчерта, че за него винаги е удоволствие да работи с Община Видин, защото от нейна страна получава безрезервна подкрепа за реализирането на всички проекти. „Г-н Ценков е член на Ротари клуб 12 години и в негово лице срещаме много сериозно съдействие – не само при изпълнението на проектите, но също за идеите и проучването каква ще е ползата за обществото“ – каза той. Стоян Иванов сподели, че Ротари клуб работи по проекта „Здрави зъби, здрави деца“, който се класира на първо място сред Ротари клубовете в България заради високата си обществена значимост и обхващането на голям брой деца: „Опитваме се да обхванем всички деца на територията на община Видин от предучилищна възраст в детските градини, като направим информационна кампания и профилактични прегледи. В този период те се нуждаят от по-специализирана стоматологична грижа. Този проект ще бъде осъществен съвместно с Общината“. Тази година Ротари Интернешънъл работи под мотото „Да направим разликата“. Затова бордът на видинския клуб има намерение да осъществи две по-различни инициативи. „Ще направим стипендията за дете, която миналата година отпуснахме, ежегодна. С помощта на даренията, които събираме на традиционното Коледно благотворително тържество. Става въпрос за деца, които са в затруднено социално положение, без родители и имат желание да продължат висшето си образование в рядка, уникална специалност“ – разказа Иванов. Със средствата, събрани миналата година ротарианците помагат на Иван Борисов от град Брегово, който завършва Тревненската гимназия с отличие и е приет да продължи образованието си в град Клуж, Румъния. А с парите, събрани тази година, ще бъде отворена процедура за кандидатстване на други такива деца. Всеки желаещ, който отговаря на целевата група, може да подаде документи до борда на Ротари клуб - Видин.

„Другото, което Ротари Интернешънъл очаква от нас, е да направим нашия град по-зелен, по-хубав, по-чист. В тази връзка се присъединяваме към инициативата всеки ротарианец да засади по едно дърво. В чест на нашата 20-годишнина 20 членове на клуба засадихме 20 дървета пред Епиграфския център“ – допълни още Стоян Иванов. Той благодари за осъществяването на тези проекти на Община Видин и лично на кмете, като изрази радостта си от подкрепата: „Надявам се до края на моя мандат и докато съществува Ротари клуб Видин да имаме добри отношения, тъй като нашите цели са еднакви – искаме да живеем в един по-хубав, по-чист и по-зелен град, пълен с хора и който да върви напред“. В знак на признателност Стоян Иванов връчи на кмета на общината почетен плакет на Ротари клуб.

От своя страна кметът Огнян Ценков поздрави президента на Ротари клуб - Видин, както и всички ротарианци, съмишленици и приятели, дамите от Инер Уил клуб, младежите от Интеракт, с които заедно служат в полза на обществото. „Всички благотворителни каузи, които подкрепяме, водят до реализирането на общите цели, които г-н Иванов спомена. Стараем се да превърнем местата, където живеем, в по-зелени, по-чисти, по- уютни, стараем се да помогнем на нашите талантливи деца, отделяме средства, за да осъществим необходимите медицински прегледи и да подпомогнем лечение, когато се налага. Тази година в ротарианския календар месец декември е посветен на ротарианското семейство. В тази връзка и по повод предстоящите християнски празници отправям пожелание за много здраве, за разбирателство и просперитет във всяко семейство и нека всички заедно да посрещнем щастливи Коледните празници и Новата година с вяра и надежда в хубавите инициативи, които предстоят“ – пожела видинският кмет.