Фокусът на общинското ръководство продължава да бъде подобряването на жизнената среда във Видин

Видин ->

Директорът на ОДМВР – Враца старши комисар Янко Янколов проведе днес среща с кмета на Враца Калин Каменов

Враца ->

Генади Велков: Явно някой има интерес нищо ново да не се създава с участието на СДС

Това коментира за вестник „НИЕ“ председателят на СДС – Видин по повод събитията, случили се преди дни на Националния съвет на партията
Видин ->

Николай Ненчев е кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на община Макреш, област Видин

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Община Монтана стартира проект „Индустриална“

Правителството преведе 2 милиона и 450 хиляди лева по сметката на Община Монтана целеви средства за реконструкция на улица „Индустриална“, съобщи кметът Златко Живков. С този превод се отваря работа по един от най-големите инфраструктурни пътни проекти в рамките на града за следващата година. В проектирането му ще бъдат включени и два прелеза на ж.п. линията, която върви успоредно на улица „Индустриална“. Те се намират след ж.п. гарата в посока Бойчиновци. За единият, който съществува и е невралгична точка за преминаване, ще има ново конструктивно решение, уточни кметът. Другият прелез е затворен от близо 25 години и се намира в района на голям завод на улица „Иван Давидков“. При отпушването й голяма част от движението на тежкотоварни автомобили ще бъде пренасочено в индустриалната зона на града. Там се намират четири от най-големите фирми не само в регионален, но и в национален мащаб.
Общината ще трябва да поеме разходите за проектирането, изграждането и пускането в експлоатация на третия прелез в града. За това са необходими 80 хиляди лева, уточни Живков. Освен това ще бъде направена нова организация на движението и ще бъдат реконструирани паркингите в зоната.