Видин се включи в Похода за свобода в подкрепа на борбата с трафика на хора

Видин ->

Кметът на Видин с награда за принос към опазване и популяризиране на културното наследство

Видин ->

Видински деца се включиха в Седмицата на програмирането

Видин ->

Пътуващата изложба „16 фотоесета „Другото лице на воините ни“

Откриването ще бъде на 22 октомври от 17:00 часа в музей „Кръстата казарма“. Изложбата е част от Националния календар посветен на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея
Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Община Монтана стартира проект „Индустриална“

Правителството преведе 2 милиона и 450 хиляди лева по сметката на Община Монтана целеви средства за реконструкция на улица „Индустриална“, съобщи кметът Златко Живков. С този превод се отваря работа по един от най-големите инфраструктурни пътни проекти в рамките на града за следващата година. В проектирането му ще бъдат включени и два прелеза на ж.п. линията, която върви успоредно на улица „Индустриална“. Те се намират след ж.п. гарата в посока Бойчиновци. За единият, който съществува и е невралгична точка за преминаване, ще има ново конструктивно решение, уточни кметът. Другият прелез е затворен от близо 25 години и се намира в района на голям завод на улица „Иван Давидков“. При отпушването й голяма част от движението на тежкотоварни автомобили ще бъде пренасочено в индустриалната зона на града. Там се намират четири от най-големите фирми не само в регионален, но и в национален мащаб.
Общината ще трябва да поеме разходите за проектирането, изграждането и пускането в експлоатация на третия прелез в града. За това са необходими 80 хиляди лева, уточни Живков. Освен това ще бъде направена нова организация на движението и ще бъдат реконструирани паркингите в зоната.