Извеждат учениците от Математическата и СУ „Цар Симеон Велики“ в други сгради

Видин ->

Огнян Ценков откри първото издание на фестивала „Здравей, Здраве“ във Видин

Видин ->

Професия: Футболен съдия

Видин ->

Младежи ГЕРБ - Видин поставиха табели-послания към шофьорите

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Румяна Петрова, директор на ППМГ“ Екзарх Антим I“ – Видин: Скъпи зрелостници, живейте свободно, отговорно и достойно

снимка на nie

С церемония в зала Фестивална във Видин официално днес, 15 май, тържествено беше изпратен поредния випуск на Профилирана природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ – Видин (ППМГ). 84 младежи и девойки от випуск 2018 на Математическата гимназия се сбогуваха със своето училище и учители.

„Знайте, ще има трудности, често ще се разочаровате, понякога ще губите кураж, но аз вярвам, че от всяка житейска ситуация ще излезете достойно и ще бъдете победители. Зная, че всеки от вас мечтае да промени света – уверена съм, че всеки по своему ще го направи“ – с тези думи директорката на ППМГ Румяна Петрова се обърна към зрелостниците от випуск 2018. И допълни: „Живейте свободно, отговорно и достойно. На добър път момичета и момчета от випуск 2018 на Природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“. Румяна Петрова благодари на родителите на зрелостниците, че са се доверили на видинската Математическа гимназия, както и на учителите за проявените професионализъм.

Гост на събитието беше кметът на община Видин Огнян Ценков, който изрази радостта си от това, че има възможност да е част от такъв важен момент от живота на младите хора, които напускат ученическите скамейки и класните стаи и поемат по своя бъдещ път. „Знайте, че уроците не свършват днес. Вие ще продължите вашето образование във висшите учебни заведения и аз съм сигурен, че някои от вас ще предпочетат да учат и в нашия университет в родния старопрестолен Видин. От днес пред вас се отваря книгата на живота и вие сами трябва да я напишете. Затова искам да ви пожелая да сте здрави, да имате много късмет. Пожелавам ви попътен вятър и на добър час!“, каза в словото си видинският кмет.

На празника присъства и заместник-областният управител на Видин Анжело Методиев, който поздрави от свое име и от името на областния управител Албена Георгиева зрелостните от випуск 2018 на ППМГ „Екзарх Антим I“ – Видин. Той поднесе и поздравителен адрес от областния управител. „Скъпи абитуриенти, с изключително удоволствие се обръщам към вас в един от най-вълнуващите мигове в живота на всеки млад човек, когато след 12 години труд и усърдие, след мигове на радост, изпитание на волята, ума и характера ще чуете последния училищен звънец. Знанията, придобити в училище, ще бъдат ваши добри спътници в живота занапред. Бъдете любознателни и трудолюбиви, не спирайте нито за миг да се усъвършенствате. Бъдете себе си пред предизвикателствата на живота, превърнете трудностите в победи, а мечтите – в реалност! На всички ви пожелавам да продължите образованието си в престижни университети, да се реализирате успешно в сферата, в която желаете, и да се върнете обогатени, заредени със знания и идеи в родния Видин“, се казва в поздравителния адрес на областния управител Албена Георгиева.