Извеждат учениците от Математическата и СУ „Цар Симеон Велики“ в други сгради

Видин ->

Огнян Ценков откри първото издание на фестивала „Здравей, Здраве“ във Видин

Видин ->

Професия: Футболен съдия

Видин ->

Младежи ГЕРБ - Видин поставиха табели-послания към шофьорите

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Албена Георгиева: Всички ресорни институции предприемат необходимите превантивни мерки за недопускане на инцидент в завод „Миджур”

снимка на nie
Областният управител проведе работна среща относно дейността на завода в Горни Лом

Във връзка с писмо получено от Върховна административна прокуратура, относно образувана преписка по повод функционирането на завод Миджур, в Областна администрация – Видин се проведе работна среща с ресорните институции за предприемане на превантивни мерки с цел недопускане на инциденти.
„Ще сформирам междуведомствена комисия в най-кратък срок, която да извърши проверка по надлежния ред. Това ще бъде поредната проверка за тази година в завода“, каза Албена Георгиева.
„От началото на годината в завод Миджур, който не функционира и към момента в него не се извършва никаква производствена дейност, са направени 6 проверки, от които две комплексни. ОД на МВР – Видин са запознали Окръжна прокуратура – Видин с резултатите и обстоятелствата от извършените до момента проверки. Последната от тях е била на 22 май тази година“, допълни областният управител.
Част от правомощията на областния управител по Закон за защита при бедствия са да организира и контролира изпълнението на превантивни мерки за недопускане или намаляване на риска от бедствия.
„Чрез Вас, медиите, искам това, което се прави по въпроса с дейността на завод „Миджур“, да стигне до по-широк кръг от хора. Действията на компетентните институции не са еднократни и работата и проверките не са спирали. Днешната среща е част от работата по тази тема. Миналата година в Областна администрация – Видин също бе проведена такава среща. Мога да успокоя хората, че всяка институция си върши работата отговорно“, каза още Албена Георгиева.