Извеждат учениците от Математическата и СУ „Цар Симеон Велики“ в други сгради

Видин ->

Огнян Ценков откри първото издание на фестивала „Здравей, Здраве“ във Видин

Видин ->

Професия: Футболен съдия

Видин ->

Младежи ГЕРБ - Видин поставиха табели-послания към шофьорите

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Пътна полиция провежда специализирана операция за контрол на скоростта

снимка на nie
През 2017 г. пътните полицаи във Видинско са установили близо 6200 случая на превишаване на скоростта

През текущата седмица в цялата страна пътните полицаи провеждат специализирана операция за контрол на максималната скорост за движение. Акцията, която ще продължи до 12 август, се реализира на територията на всички държави-членки на европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL. Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, се отчитат като често срещано нарушение във всички европейски държави и са признати като най-сериозната причина за възникването на тежки пътнотранспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа. Статистиката сочи, че през 2017 г. в България превишената и несъобразена скорост продължава да заема най-голям дял в пътнотранспортните инциденти по вина на водачите. По този показател данните за страната са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на Европейския съюз.
През 2017 г. при проверки по пътищата на територията на област Видин униформените служители установили общо 6188 случая на превишаване на максимално допустимата скорост на движение. В региона, през миналата година са станали 168 катастрофи с пет жертви и 30 ранени по вина на водачи, шофирали със скорости, надвишаващи максимално допустимите и несъобразени с конкретните пътни и атмосферни условия.  
По време на операцията през тази седмица, освен за превишаване на разрешената скорост за движение, ще се извършват проверки и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност”, допълват от видинския сектор „Пътна полиция“.