СУ „П. Р. Славейков“ – Видин отбеляза своя патрон и Световната седмица на предприемачеството

Видин ->

Пътни полицаи гостуваха на ученици от видинската езикова гимназия

Видин ->

Корнелия Нинова във Видин: Решени сме кардинално да променим модела на управление на страната

Видин ->

„Другото лице на воините ни“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри фотоизложба, посветена на 100-годишнината от края на Първата световна война
България ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Пиеса за деца представя премиерно Драматичен театър – Видин

снимка на nie

С мюзикъл-спектакъла за деца „Сламенка“ открива новия театрален сезон Общински драматичен театър – Видин. Премиерата ще е на 14 септември от 11:00 ч. в ЦДГ „Детелина“. Новото заглавие в репертоара на видинския театър е една история за сламено момиче, което търси своето място под слънцето и междувременно намира приятели. Така повдигна завесата на историята, която ще бъде разказана на сцената, режисьорката на постановката Антоанета Миланова, която е дългогодишна актриса от театъра в Кърджали.
За нея това е режисьорски дебют, но тя има особен сантимент към пиесата, автор на която е Димитър Игнатов – като актриса Антоанета Миланова повече от 100 пъти е разказвала историята на „Сламенка“ на сцената, което й дава увереност този път да застане зад кормилото на спектакъла и да покаже своето режисьорско виждане. „Няма кой знае колко пиеси за деца, които в един камерен състав да могат да поставят някои наистина важни теми в живота – „Сламенка“ е една история за малкия, отритнат човек, който търси своето място в този свят. Разказва се за Сламенка, която попада в един бостан, където е сложена да изпълнява ролята на плашило, но там си намира приятели. Пиесата не е с обичайния хепиенд и въпреки това доброто побеждава“, споделя Антоанета Миланова.
„Очарована съм от това как работят видинските актьори – как успяха за не толкова дългото време, през което бяха репетициите, да изградят своите образи. Към екипа от театъра – актрисите Минка Сурдулова и Фиданка Рангелова, се присъедини и едно младо попълнение – Михаела Иванова, която е ученичка, но не за пръв път е на сцена. Михаела, с помощта на професионалните актьори, се справя много добре – радвам се, че имах възможност да работя с нея“, отбелязва режисьорката.
Пиесата Сламенка“ е мюзикъл-спектакъл, който разказва за доброто и злото, за приятелството и за всичко онова, което е важно в живота. „Нека децата да се готвят за едно любопитно, ангажиращо със смяна на различни ситуации и герои действие – за един спектакъл, който зарежда публиката с настроение“, казва в заключение Антоанета Миланова.


НИЕ