Шест медала завоюваха видински лекоатлети на турнира „Открий шампиона в теб“

Видин ->

Екозона за отдих и игри направиха в село Ружинци

Видин ->

Александър Александров, кмет на община Ружинци: 2021 е годината на мащабните строежи в община Ружинци

Видин ->

363 са първокласниците в община Видин

Видин ->

Вие сте тук

Евелин Евлогиев от с. Гъмзово покори веломаршрута Дунав Ултра с „Балканче“

снимка на nie
Ентусиастът успя да измине маршрута от близо 700 км за пет дни

За 4-та поредна година Евелин Евлогиев от с. Гъмзово (община Брегово) се включва в изминаването на маршрута “Дунав Ултра”. Миналата година той получава подарък – стар велосипед модел „Балканче“, с което ентусиастът си поставя за цел да измине най-дългия веломаршрут в България за срок от 5 дни. Речено-сторено.
Евелин успя да измине успешно дистанцията от близо 700км. с нестандартното возило, записвайки така името си в историята на веломаршрута „Дунав Ултра“. За да “влезе в определения от самия него график от 5 дни, през последния ден Евелин измина разстояние от 182 км – от с. Сребърна до с. Дуранкулак. Пристигането му в с. Дуранкулак предизвика буря от любопитство и поздравления сред останали участници в прехода и почитатели на Дунав Ултра маршрута.
Ден по-рано 5-дневното предизвикателство завърши успешно и за Никола Габровски от гр. Русе. Той доказа, че “Дунав Ултра” е възможен и за 77-годишни ентусиасти.
С голям успех в населените места премина тазгодишното преминаване на маршрута “Дунав Ултра”. Различни активности организирани от местни общини, възрастни, доброволци и деца съпровождат велоентусиастите в редица градове и села по пътя. Към момента по маршрута продължават да колоездят над 50 колоездачи, които се очаква да пристигнат в с. Дуранкулак до края на седмицата.