Кметът на Видин получи отличието за крепостта „Баба Вида“ в Годишните награди в туризма

Видин ->

Министерският съвет гласува 3 млн. лв. за Община Видин

Средствата са целеви – за ремонт на Драматичния театър и на сградата на ГПЧЕ „Йордан Радичков“
Видин ->

Любомир Георгиев, директор на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ - Видин: Приключва една успешна за гимназията година

Видин ->

Достойните продължители на славните традиции на Видин в кану-каяка

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Кметът на Видин Огнян Ценков приветства ветераните от войните

снимка на nie

Кметът на oбщина Видин Огнян Ценков се отзова на поканата да присъства на отчетно-изборната конференция на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните, която се проведе в залата на Общинския съвет. Той поздрави и разговаря лично с всеки от присъстващите.

В приветствието си, което поднесе в началото на събитието, Ценков отбеляза, че като кмет на общината и като човек уважава дълбоко тези истински българи заради родолюбието, което носят в себе си и за техните достойни дела в защита на Отечеството. „Без хора, които са готови да бранят самоотвержено своята държава и своя народ, България не би могла да просъществува. Затова обществото има дълг към своите ветерани от войните, които заслужават да бъдат поставени на висок пиедестал и да бъдат сочени за пример на поколенията. Каквито и привилегии да се предоставят на такива достойни наши съграждани, те не могат да компенсират отдаденото с истинска доблест в името на Родината ни“, заяви видинският кмет. И пожела успешна работа на конференцията, а на ветераните – дълги години здраве и жизненост, бодър дух и надежда за бъдещето на България!

Отчетен доклад за дейността на Областния съвет във Видин изнесе неговият секретар Василка Карова. Гости на отчетно-изборната конференция бяха заместник-председателят и главен секретар на Съюза на ветераните от войните на България о.з. кап. I ранг Марин Петков, представители на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и др.

Общинска пресслужба