Крепостта „Баба Вида“ спечели в категорията „Изборът на българите“

Видин ->

Рисунка на 8-годишната видинлийка Йоанна Радулова зае второ място в конкурса „С очите си видях бедата”

Видин ->

Ледената пързалка във Враца посрещна първите любители на кънките

Враца ->

Започва асфалтиране на улици във Видин

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Три възрастни жени от Монтана са подлъгани от ало-измамници

снимка на nie

Три телефонни измами са станали на 10 август в гр. Монтана по сценария за оказване на съдействие на полицията за залавяне на група телефонни измамници, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Монтана. Първоначално на жертвите се обажда мъж, който се представя за лекар и съобщава, че трябва да бъде извършена животоспасяваща операция на близък, на цена около 30 000 лв. Следва второ обаждане от мним полицай, който иска съдействие за залавяне на обадилите се преди него измамници.
Потърпевши при 3-те измами са възрастни жени. 75-годишна жена предоставила намиращите се в дома й 2000 лв и изтеглила всичките си налични спестявания от 600 лв от местен банков клон. Събраната сума от общо 2 600 лв поставила в полиетиленов плик и хвърлила през терасата на жилището си. 62-годишна жителка на областния град дала наличните си пари от 2180 лв., като ги оставила в циментово кошче за боклук до сградата на Зъболечението в гр. Монтана. 77-годишна жена от Монтана събрала сумата от 2500 лв, поставила банкнотите в полиетиленов плик и ги занесла на бул. "Арнолди" в гр. Монтана, до Руския пазар, непосредствено до кофи за смет. Същия ден още двама жители на Монтана са подали сигнал, че са се опитали да ги измамят по телефона. По случаите са образувани досъдебни производства в РУ Монтана.
МВР отново напомня: Не се предоверявайте и по никакъв повод не давайте пари, поискани по телефона от непознати, независимо от предлога.