Крепостта „Баба Вида“ ще оживее в мартеница на видинския площад

Видин ->

Правителството не се нуждае от подтикване за изграждане на магистрален път, защото и в момента се работи активно

Това заявява за в. „НИЕ“ видинският народен представител от ГЕРБ Владимир Тошев, който коментира още темата за Истанбулската конвенция и ситуацията в здравеопазването в област Видин
Видин ->

Община Видин отбеляза 145 години от гибелта на Апостола

Видин ->

22-годишен и двама непълнолетни от Бело поле са задържани за грабеж от дома на възрастна жена в селото

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Шампиони през лятото

снимка на nie

Стартират дейностите по проект „Шампиони през лятото” на Ученически спортен клуб – Шампион. В рамките на следващия месец във Видин ще бъдат организирани спортни занимания по волейбол и баскетбол 3х3. Целта е да се създадат възможности за участие на видинските младежи в безплатни спортни занимания и да се осмисли тяхното свободно време през ваканционните дни. Младежите ще придобият първоначални умения, знания и навици за практикуване на баскетбол и волейбол с подкрепата на квалифицирани спортни специалисти.
След приключване на заниманията ще бъдат организирани два общоградски турнира: в "Крайдунавския парк" - по баскетбол 3х3 и на плажа на "Баба Вида" – по волейбол. На следващия ден до крепостта ще бъде организирано парти за всички участници и ще бъдат връчени наградите на победителите в турнирите. По този начин младите хора на град Видин ще бъдат мотивирани да водят физически активен начин на живот, като превенция срещу различните зависимости.След приключване на летните занимания всички участвали ще имат възможност да продължат да се занимават със спорт, за което клубът ще ги подкрепи.
Проектът „Шампиони през лятото”  на Ученически спортен клуб – Шампион е финансиран от Министерството на младежта и спорта по ”Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2017 година”, направление „Активизирай младите“.