Кметът на Видин връчи отличия на състезатели и треньори на клуб по кану-каяк „Ванто“

Видин ->

Във Враца откриха паметен знак за жертвите от наводнението на 1 май 1966 г.

Враца ->

Община Видин отбеляза с тържествена церемония Деня на независимостта

Видин ->

Огнян Ценков: Всички дейности по проекта за централната пешеходна зона са в график

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Николай Иванов, председател на Младежи ГЕРБ – Видин: ПП ГЕРБ дава път на младите – да се доказват и развиват

снимка на nie

НИЕ“: Г-н Иванов, от кога сте член на Младежи ГЕРБ и защо решихте да се присъедините към тази политическа структура?

Николай Иванов: Член на Политическа партия ГЕРБ, както и на Младежи ГЕРБ съм от началото на 2015 година. През 2015 година се впуснахме в надпревара за кметското място в община Грамада и това постави началото на развитието ми в структурите на ГЕРБ. Но още от създаването на ГЕРБ аз съм симпатизант и ги подкрепям безусловно.

Присъединих се към партията, защото възгледите ми за развитие на региона съвпадат напълно с политиката и начина на управление на Политическа партия ГЕРБ. Вече две години съм общински съветник в групата на ПП ГЕРБ в ОбС-Грамада.

НИЕ“: Колко клубни структури има МГЕРБ в област Видин в момента, колко младежи членуват в тях?

Николай Иванов: Към момента в област Видин имаме структури в 10 от 11-те общини, като през 2016 година учредихме голяма част от структурите по места. А там, където вече имаше съществуващи структури, се опитахме да ги развием и разширим. Затова днес можем да кажем спокойно, че към момента структурите на МГЕРБ в област Видин са работещи, а общият брой на членовете до 31 години е над 500 души.

НИЕ“: През 2016 г. бяхте избран за областен координатор на МГЕРБ – Видин. Каква е Вашата визия за развитието на организацията?

Николай Иванов: В началото на 2016 година се проведе отчетно-изборно събрание на МГЕРБ – Видин, на което бях номиниран и избран за областен координатор на младежката организация. Приех предизвикателството и нелеката задача да оглавя структурата с ясното съзнание за всички произтичащи от това отговорности и за важността на работата, която ми предстоеше. Още в следващите дни след избора новото областно ръководство на МГЕРБ – Видин запретнахме ръкави и за няколко месеца успяхме да привлечем доста младежи към нашата кауза – да работим заедно за подобряването на нашия красив край. Защото точно оттам трябва да тръгне пътят на развитие на Северозапада – от младите хора, които трябва да останат във Видин, да създават семействата си тук и отглеждат децата си в един по-красив Видин.

Ние работим постоянно за подобряване на средата и атмосферата както в областния център, така и в другите населени места във Видинско. Чудесен пример е откриването на Филиал на Русенски университет „Ангел Кънчев“ в града ни. Интересът от желаещите да следват във Филиала се засилва постоянно, като сред тях са не само току-що завършилите гимназиалната си степен на образование, а и хора, които по една или друга причина не са могли да получат висше образование досега.

НИЕ“: Какво дава членуването в Партия ГЕРБ на младите хора?

Николай Иванов: Все повече млади хора разпознават себе си в Партия ГЕРБ. Това се вижда както по форумите и събранията, така и по резултатите от последните избори. Партия ГЕРБ е без аналог в момента от гледна точка на това, че ние от ГЕРБ не делим хората на млади и стари, нито по етнос, религия, социално положение. ГЕРБ е партията, която прави политики за хората и за подобряване на жизнения стандарт на населението по места.

Преди около месец се проведе ежегодният Летен университет на МГЕРБ в град Варна, минал под наслов „Десети успешен“. Вече десет поредни години младежи от всички краища на страната се събират на това прекрасно място и имат възможност да се срещнат с хората, които управляват страната, да разменят мнения и идеи с тях, както и помежду си.

НИЕ“: Каква е визията на МГЕРБ за младите хора във Видинско, а и в България?

Николай Иванов: За разлика от другите партии, ГЕРБ залага изключително много на младите и им позволява да се доказват и развиват постоянно. МГЕРБ има представители във всички нива на управлението в страната ни – като се започне от общински съветници в повечето общини в страната, мине се през председатели на общински съвети, кметове, народни представители вече в няколко Парламента поред и се стигне до председателя на МГЕРБ Георг Георгиев, който от 2017 година е заместник-министър на външните работи, а Андрей Новаков, член на МГЕРБ, е депутат в настоящия Европейски парламент, като в предишния мандат на Европарламента също имаше български евродепутат от Младежи ГЕРБ.

Всеки един младеж получава реална възможност за развитие в сферата, в която се е насочил и желае да се усъвършенства. И резултатът е налице. Ежегодни програми за заетост за младежи, европейски програми, като „Старт в кариерата“, са само малка част от огромния ресурс, който ГЕРБ насочва към младежите в България.

НИЕ“: Виждаме как особено младото поколение е сякаш безразлично към политическия живот. Възможно ли е да се пребори тази политическа апатия и какъв, според Вас, е начинът да се постигне това?

Николай Иванов: Наистина повечето млади хора не само във Видин, но в България като цяло избягват политиката, което е следствие от редица факти и обстоятелства, съпътстващи ежедневието ни. Все още младите се страхуват да изразяват мнение и да отстояват позицията си – именно тук трябва ние, хората, които активно се занимаваме с политика, да убедим и да покажем на младежите в България, че те имат място в политиката и че трябва да говориш свободно и да изразяваш мнението си.

Както казах вече, в последните години все повече млади хора припознаха себе си в политиките, идеите и програмата на ГЕРБ и смятам, че в бъдеще младежите ще бъдат все по-важна и неизменна част от политиката както във Видин, така и в страната.

НИЕ“: Младежите от ГЕРБ в областта осъществявате редица инициативи. Разкажете повече за тях.

Николай Иванов: Както споменах неколкократно досега, партия ГЕРБ залага изключително много на младите хора в редиците си, дава им възможност да се развиват и усъвършенстват. Ние от МГЕРБ – Видин, като съсловна организация, се стремим да покажем на съгражданите ни като цяло и в частност на младежите, че младите хора трябва да са активни, да са борбени и да правят това, което могат, искат и им носи удовлетворение. Инициативите, които са неизменна част от дейността на МГЕРБ – Видин, са свързани с подобряването на средата, в която живеем и отглеждаме децата си. С периодичното освежаване на детски площадки, почистване на паркове и градинки, ние, от МГЕРБ – Видин, искаме да призовем хората не само да последват примера ни, но и да пазят града ни чист и приветлив за живеещите тук и за гостите, които непрестанно посещават старопрестолния Видин. Имаме и инициативи, свързани с националните ни герои, като последната от тях беше поставяне на транспарант в центъра на града с лика на Васил Левски и изписана крилатата фраза на Апостола на свободата: „Времето е в нас и ние сме във времето...“, по случай рождението му – всички почитаме националните ни герои в дните, когато са загинали, но е хубаво да се сещаме за тях и на рождените им дати, както и във всеки един друг ден.

Тук искам да благодаря на народния представител от ГЕРБ – Видин Владимир Тошев, който ни подкрепя безусловно; за всяка наша идея, добре формулирана и мотивирана, имаме неговата подкрепа, което ни дава възможност и стимул да се развиваме и работим спокойно.

Разговора води ТЕОДОРА Макавеева

бр.80/9 октомври